Sinds 1 oktober is Ellen Oostenrijk de nieuwe directeur van Het Kroonpad, zij volgt Frank Spiegelenberg op. We vroegen Ellen naar haar loopbaan en naar haar passie voor werken in het speciaal onderwijs. 

"Mijn passie voor het speciaal onderwijs begon in 1998 als stagiaire op de Koningin Emmaschool te Ede. Na mijn afstuderen kon ik in september 2000 tot mijn grote vreugde daar aan het werk.  De Koningin Emmaschool werd vervolgens: SO De Wegwijzer en VSO De Toekomst. Op De Wegwijzer heb ik jarenlang met ontzettend veel plezier als leraar gewerkt. Na aanleiding van een presentatie over het MLS en de CED-leerlijnen voor een groep ambulant begeleiders werd ik in 2013 gevraagd om de ambulante dienstverlening in te gaan. Toen een spannende stap, maar een mooie ervaring om op veel verschillende plekken te komen en te kunnen ondersteunen. Aansluitend ben ik met mijn collega's binnen de ambulante dienstverlening aan het werk gegaan binnen het Samenwerkingsverband.

Eerst als 'themaspecialist cluster 3', later als 'contactpersoon voor het jonge kind'. Ik heb daar met veel enthousiasme gewerkt aan de opdracht om de transitie van voorschool naar school zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. 

 

Toen zag ik de vacature voor teamleider op Het Kroonpad voorbij komen.... Dát voelde als een volgende stap. 

Op 1 mei ben ik op Het Kroonpad gestart. Heerlijk om kinderen weer te kunnen volgen, door de schoolgangen te lopen, te verbinden, processen te kunnen volgen, collega's te kunnen zien en te ondersteunen. Fantastisch om onderdeel te mogen zijn van deze school en dit team.

Een aantal maanden geleden hoorde ik van Frank Spiegelenberg dat hij wilde stoppen in zijn functie als directeur van Het Kroonpad. En dit was voor mij dé kans om te solliciteren op deze functie. Ik zag het helemaal zitten om directeur te worden op deze prachtige school. En dus kon ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Ik voel me trots en blij met het vertrouwen dat ik vanuit het bestuur maar ook vanuit het team heb gekregen om als directeur van Het Kroonpad aan de slag te gaan."