Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden

ict & nieuwe media

  • In alle leslokalen staan (afhankelijk van de groepsgrootte en behoefte) twee tot vier computers die zijn aangesloten op het netwerk.

​Een aantal van onze leerlingen maakt daarnaast gebruik van een laptop
of ALPHA Smart in verband met hun beperking.

Afgelopen schooljaar hebben wij door schenking van De Ronde Tafel vier iPads mogen ontvangen. Hier maken onze leerlingen veel gebruik van. Alle lokalen hebben hebben een beweegbaar digitaal schoolbord.

De lokalen van leerroute 1 en 2 hebben de beschikking over twee lcd-touchscreens. Dit zijn grote tv’s die, net als een digitaal schoolbord, met een aanraking te bedienen zijn. Voordeel van de lcd-screens is dat deze verrijdbaar zijn. Het scherm kan naar de leerling toe kan komen wanneer de leerling niet naar het scherm kan komen. De grootte van het scherm is overzichtelijker voor leerlingen met een visusbeperking. Op ICT-gebied spelen wij zoveel mogelijk in op alle hulpmiddelen en software die het onderwijs aan onze leerlingen en het verwerken van de lesstof voor onze leerlingen handiger maken.

Internet

Over het gebruik van internet zijn duidelijke afspraken gemaakt:
  • Gebruik van internet wordt besproken in de groep.
  • Leerlingen vragen toestemming of zij mogen internetten.
  • Internetten mag onder toezicht van de klassenleiding.
  • De klassenleiding is hierbij het filter: Spelletjes met geweld en kwetsende handelingen worden niet gespeeld. Sites met seks en geweld klikt de klassenleiding direct weg (en registreert de route voor controle).
  • De omgangsregels op school gelden ook op internet.
  • De klassenleiding leert de leerlingen gericht internetten: Hoe zoek ik en waar zoek ik het?
Wanneer leerlingen internet onjuist gebruiken volgen sancties.

 

ict & nieuwe media

:

Help (nieuw venster)