Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Transitie

  • Leerlingen in leerroute 3 t/m 6 zullen veelal rond hun twaalfde, maar maximaal op dertienjarige leeftijd doorstromen naar een vorm van voortgezet (speciaal) onderwijs.

Leerlingen van leerroute 1, leerroute 2 en incidenteel leerroute 3 kunnen gebruikmaken van ons voortgezet speciaal onderwijs.

Schoolverlaters worden besproken met de betrokken klassenleiding en in de Commissie voor de Begeleiding. Leerlingen zullen veelal rond hun twaalfde, maar maximaal op dertienjarige leeftijd, doorstromen naar een vorm van voortgezet (speciaal) onderwijs.

Om door te kunnen stromen kunnen schoolverlaters, met een toelaatbaarheidsverklaring, naar het voortgezet speciaal onderwijs van Mariëndael in Arnhem, maar ook naar een andere school voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio.

Traject schoolverlaters
In het jaar voorafgaand aan de schoolverlating wordt in april een voorlichtingsavond door het voortgezet speciaal onderwijs van Mariëndael van De Onderwijsspecialisten georganiseerd. De avond is bedoeld voor ouders, vertegenwoordigers Mariëndael, intern begeleider, teamleider en de schooldirecteur.
 
Laatste schooljaar
  • In november krijgen de ouders en eventueel de leerling een adviesgesprek op basis van een schriftelijk advies.
  • In januari bezoeken de ouders de vervolgschool.
  • In maart, na de definitieve keuze, geven ouders akkoord om het dossier over te dragen aan de nieuwe school.

Ons Onderwijs

:

Help (nieuw venster)