Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Kroonpad
  Citroenvlinder 51
  7323 RC Apeldoorn
  T 055 – 534 51 00
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

nieuwe therapie vorm

 • In het nieuwe schooljaar gaat Klimmendaal op het Kroonpad een pilot draaien t.a.v. therapie van onze leerlingen.
Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een periode intensief behandelen, waarbij de hulpvraag centraal staat, meer effect heeft dan langdurig in lage frequentie behandelen.
Wij willen op deze ontwikkeling inspelen en hebben voor het nieuwe schooljaar het volgende ontwikkeld:
 • Het jaar wordt verdeeld in 4 periodes van ongeveer 10 weken, waarin intensief behandeld wordt.
 • Een kind krijgt op basis van de hulpvraag deze behandelperiode intensieve therapie (2 tot 3 keer per week)
 • Aan het eind van de behandelperiode van 10 weken vindt er een goede overdracht naar de klas en thuissituatie.
Als voorbeeld:
Kind Noor: krijgt in de eerste periode intensieve ergotherapie (2 keer per week) voor de hulpvraag: “Noor kan niet zelf haar T-shirt aan en uit doen” en ze krijgt in die periode voor de hulpvraag “Noor heeft moeite met kauwen en slikken van brood” logopedie (3 keer per week).
In het tweede blok krijgt zij intensieve fysiotherapie voor de hulpvraag “Kan Noor meer zelf doen bij de transfers?” (3 keer per week). 
In het derde blok heeft zij een therapie pauze en in het vierde blok fysiotherapie voor de hulpvraag “Kan Noor meer kracht opbouwen, nu ze net botox gehad heeft in haar linkerbeen?” (3 keer per week) en ergotherapie voor de hulpvraag "Waar kan Noor zelfstandig mee spelen?” (2 keer per week).
Deze pilot wordt gestart voor alle kinderen van leerroute 1-2 en bij kinderen in de leerroute 3 t/m 6 vanaf 9 jaar. De pilot zal samen met ouders worden geëvalueerd na een half jaar.
Met deze werkwijze verwachten wij meer hulpvraag gericht te gaan werken, dat leidt tot nog meer plezier bij de kinderen en een vergroot behandeleffect.

nieuws

:

Help (nieuw venster)