Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Kroonpad
  Citroenvlinder 51
  7323 RC Apeldoorn
  T 055 – 534 51 00
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

lentekriebels

 • De lente is begonnen. Op het Kroonpad is dit ook elk jaar de start van de lentekriebels.

​Alle leerlingen hebben een gekleurd hart mee naar huis gekregen waarop ze kunnen invullen waar ze van houden. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Ze mogen dit ook doen doormiddel van foto's of tekeningen. Elke klas heeft een eigen boom die nu wordt omgetoverd tot liefdesboom.

We hebben al vele mooie harten terug mogen ontvangen. 

De komende maand wordt er aandacht besteed aan relationele en seksuele vorming op het Kroonpad. Onderwerpen als weerbaarheid, relaties en seksualiteit komen aan bod.​ De ontwikkeling verandert en ook in de geest en het lichaam je kind. 

Naast de lichamelijke veranderingen gaan zich ook seksuele gevoelens ontwikkelen. Het is belangrijk dat dit geaccepteerd wordt en dat je kind dit ook kan uiten, passend bij zijn of haar leeftijd en ontwikkelingsniveau. Goede voorlichting is daarbij onmisbaar. Met de juiste uitleg kan je kind begrijpen wat wel en niet acceptabel is bij lichamelijk contact, zoals wanneer, door en met wie. Zo kunnen misverstanden en ongewenst seksueel contact worden voorkomen. Vanwege de verstandelijke ontwikkelingsachterstand en vaak minder goed ontwikkelde sociale vaardigheden is je kind extra kwetsbaar. 

​​​

nieuws

:

Help (nieuw venster)