Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Kroonpad
  Citroenvlinder 51
  7323 RC Apeldoorn
  T 055 – 534 51 00
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Jeffrey erg fanatiek met Steptember

 • Tijdens Steptember is de 9-jarige Jeffrey een van de meest fanatieke deelnemers van Het Kroonpad.
Voetballen, buitenspelen, gymmen en lekker struinen op de zorgboerderij; Jeffrey doet er alles aan om zoveel mogelijk extra stappen te zetten. Jeffrey heeft Cerebrale Parese (CP) en heeft hierdoor moeite met het uitvoeren en controleren van spierbewegingen in zijn benen. Toen Jeffrey en zijn ouders over Steptember hoorden, waren zij gelijk enthousiast en besloten mee te doen.

Een grote stap vooruit

Door de CP kost het Jeffrey meer moeite om te lopen maar dankzij zijn spalken lukt het hem om beter te kunnen (hard)lopen, voetballen en zwemmen. Maar ook dankzij fysiotherapiebehandelingen vanuit Klimmendaal is Jeffrey het afgelopen jaar motorisch erg vooruit gegaan. Een voorbeeld hiervan is dat Jeffrey vorig jaar nog maar 2 minuten onafgebroken op de loopband kon staan, terwijl hij tegenwoordig al een kwartier onafgebroken op de loopband staat.

Steptember

Omdat Jeffrey erg vooruit is gegaan zit hij sinds dit schooljaar op voetbal bij een verenging in zijn buurt. Jeffrey voelt zich erg goed als hij lekker beweegt. Omdat Jeffrey het erg leuk vindt om te bewegen en te sporten haalt hij vaak gemakkelijk de 10.000 stappen op een dag. Het is hem zelfs een keer gelukt om 15.000 stappen te halen! Dit was op een dinsdag want dan heeft Jeffrey ook voetbaltraining. Jeffrey heeft een eigen stappenteler om zijn nek zodat hij zelf kan zien hoeveel stappen hij al gezet heeft en dit vindt hij zo leuk dat hij elke dag weer zin heeft om de 10.000 stappen te halen.

Nieuwe uitdaging

Jeffrey houdt nu, na Steptember, zeker niet op met het zetten van stappen; hij is namelijk in training voor de Kidsrun van de Midwinterloop. Tijdens deze run speciaal voor kinderen wordt er een afstand afgelegd van 1 km. Jeffrey gaat dankzij zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme zeker de finish halen!

nieuws

:

Help (nieuw venster)