Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Kroonpad
  Citroenvlinder 51
  7323 RC Apeldoorn
  T 055 – 534 51 00
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Spannende tijden breken aan

 • Niet alleen breken er spannende tijden aan voor wat er komen gaat aan feestelijkheden voor de komende maanden aan vakanties, de intocht van de Sint en het vieren van Kerst….
Ook breken er voor het schoolteam weer spannende tijden aan, nl de geplande klasbezoeken. Een speciaal ingerichte werkgroep van vier collega’s uit onze eigen school gaat aan de hand van een officiële vragenlijst kijken naar de manier van lesgeven.
 
Klasbezoeken….het gevoel ‘op je vingers gekeken te worden’… doe ik het wel goed?
Klasbezoeken met contact aan de basis van de communicatie.
Klasbezoeken omdat we allemaal intuïtief prima weten…. ‘wat hebben de leerlingen binnen Het Kroonpad nodig om tot ontwikkeling te komen……
Klasbezoeken om te reflecteren op eigen handelen… hoe doe ik het eigenlijk? En hoe zie ik mezelf?
Klasbezoeken om te leren van elkaar…. Wat zijn mijn kwaliteiten…??
En waar kan ik van jou van leren???
Klassenbezoeken om……. Nou…. Noem maar op!
Kunnen we onze intuïtie meer hard maken? Hoe wij goed onderwijs voor onze leerlingen zien?
Vorig jaar zijn de leerroutes 1 en 2 al aan de beurt geweest ondersteund vanuit De Hogeschool Leiden waar het onderzoek werd geleid door Peer van der Helm, specialist in gedragsproblematiek en lector.
 
Doel van  het onderzoek is onderzoek te doen naar het klimaat in de klas, met andere woorden …. Inzicht te krijgen hoe de klassenleiding leerlingen met lichamelijke en of (ernstige) meervoudige beperking tot leren laten komen, hoe de klassenleiding zorgt voor de sfeer en de motivatie en op welke wijze omstandigheden binnen de school hier invloed op hebben. De resultaten hebben in de leerroutes 1 en 2  laten zien dat binnen Het Kroonpad een excellent leer- en werkklimaat aanwezig is.
 
Nu gaan we op weg om voor alle leerroutes in school dit leer en werkklimaat helder te krijgen. De speciaal ingerichte werkgroep vanuit school zelf en de klassenleiding zelf gaan, ondersteund door de Hogeschool Leiden na de herfst vakantie aan het werk. De klassenleiding is aan zet te reflecteren op eigen handelen, inzichten te delen, blinde vlekken zichtbaar te krijgen en vooral het klimaat aan leren en werken in school voor de leerling zo optimaal mogelijk te maken.
Go team!
 
Namens de werkgroep, Aniek van den Brand
Clarissa, Ine en Hanneke van Dijk.
 

 

Column

:

Help (nieuw venster)